Zaščita vašega vozila proti rjavenju

Protikorozijska zaščita, ki podaljša življenjsko dobo vašega vozila

Pogosta vprašanja

Kako dolgo traja postopek zaščite vozila?

Postopek zaščite osebnega vozila traja 1 uro (velikosti kot npr. VW Golf, Kia Ceed, Honda Jazz, Škoda Fabia, Toyota Yaris), pri terencih do 2 uri (vozila kot npr. Ford Rangler, Toyota Hilux, Mitsubishi L200) ter do 3 ure pri avtodomih. Po opravljeni zaščiti se z vozilom lahko odpeljete. Potrebna je predhodna rezervacija termina.

Koliko stane zaščita osebnega vozila?

Cena zaščite je odvisna od starosti, velikosti in stanja vozila.

Ali se zaščita vozila opravi tudi v primeru slabega vremena?

Material se lahko nanaša tudi na mokro površino, s katere izpodriva vlago, vendar kvalitetno in temeljito opravljen postopek lažje zagotovimo na suhem vozilu. V primeru močnega deževja ali sneženja se tako dogovorimo za nov termin, oziroma da vozilo pripeljete nekoliko prej, da se odteče in osuši.

Ali res ne gre brez vrtanja lukenj v vozilo?

Uporabljamo posebno orodje in material nanašamo tudi skozi originalne tovarniške odprtine vozila. Kljub temu brez vrtanja manjših lukenj na ključnih mestih, ni mogoče dostopati do vseh delov vozila. Delne zaščite vozila ne opravljamo, ker nudimo zgolj celovito, profesionalno in kvalitetno zaščito vozil. Luknje zaščitimo proti rjavenju in jih zapremo s posebnimi čepi.

Zakaj po zaščiti vozila od njega kaplja?

Učinkovito zaščitno sredstvo mora biti dovolj viskozno, da prodre na vsa mesta, kamor lahko prodre tudi voda, saj korozijo povzroča vlaga. Olje Krown zaradi svoje sestave in načina nanosa prodira po drobnih spojih, votlih delih in nosilcih vozila ter preprečuje dostop vlage do kovinskih delov. Odvečno olje kaplja od vozila predvidoma še dan ali dva. Material je ekološko neoporečen. Priporočamo, da vozilo nekaj dni parkirate na podlagi, ki jo je možno enostavno očistiti oziroma kjer vas mastni madeži, dokler ne izginejo, ne motijo.

Kdaj je najbolj primeren čas za zaščito vozila?

Zaščito proti rjavenju opravljamo vse leto. Od septembra do decembra je povpraševanje zelo veliko, zato vam termina ne moremo zagotoviti prej kot v nekaj tednih. Po opravljeni zaščiti vam priporočamo, da približno po letu, letu in pol vozilo pripeljete na kontrolni pregled.

V čem se zaščita z oljem Krown razlikuje od drugih načinov in materialov?

Nekateri materiali samo prikrijejo korozijo. Ko se odkrušijo ali odstopijo od površine, to omogoči dostop vlage do kovine in posledično rjavenje. Odlika olja Krown je, da se na površini ne zasuši, ampak se razširi po njej, prodira po drobnih spojih, votlih delih in nosilcih vozila ter preprečuje dostop vlage do kovinskih delov. Na vozilu ne ustvarja debelih slojev, ki bi zakrivali začetno rjavenje in ne zapira originalnih tovarniških odprtin. Te odprtine omogočajo odtok vode iz votlih delov in kroženje zraka, da se vlaga v votlih delih karoserije lažje posuši. Olje Krown hkrati maže gibljive dele ter zavira oksidacijo raznih električnih kontaktov.

Ali je zaščita proti rjavenju primerna le za stara vozila?

Zaščita je primerna tako za nova kot za starejša vozila in je pomemben del vzdrževanja vozila. Olje Krown preprečuje ter zaustavlja korozijo na vseh kovinah in maže gibljive dele. Krown s svojimi lastnostmi pozitivno vpliva na ohranjanje varnosti, vrednosti in nenazadnje lepega izgleda vozila. Za optimalno ohranjanje varnosti vozil priporočamo, da se prva zaščita opravi vsaj v tretjem ali četrtem letu starosti vozila, obvezno pa po vsakem popravilu karoserije ali večji poškodbi vozila.

Ali zaščita z oljem Krown lahko škoduje tovarniški garanciji mojega vozila?

Opravljanja protikorozijske zaščite v primerjavi s t.i. klasičnimi zaščitami ne prepovedujejo največji proizvajalci vozil, kot so Renault, Opel, Toyota, VW, Škoda, oziroma jo celo priporočajo (Hyundai, KIA). Lastnike vozil na našo storitev pogosto napotijo mehaniki, ki opažajo pozitivne učinke kvalitetne zaščite vozil.

Katere so prednosti in odlike spreja Krown?

Izjemna kvaliteta po ugodni ceni. Sprej omogoča enostaven nanos materiala, ki po nanosu nima barve in vonja, je brez kislin in silikonov. Ustreza HASAP H-2 standardu. Ni agresiven do laka ali drugih premazov na izdelku. V zmernih količinah nanosa ne škoduje plastiki, lesu ali gumi. Material je zelo obstojen, olje T32 do enega leta, gostejše olje z oznako KL73 pa do dveh let. Material lahko nanašate tudi na mokro površino in na površino, kjer se je korozija že pojavila, saj jo v največji možni meri zaustavlja. Poseben ventil na spreju omogoča premikanje spreja med uporabo v katerokoli pozicijo in izkoristek celotne vsebine embalaže. Neomejen rok trajanja v originalni embalaži. Olje Krown zadovolji še tako zahtevnega uporabnika s svojo vsestranskostjo in obstojnostjo.

Želite zaščititi vaše vozilo?

Zaščito izvajamo v ustrezno opremljeni delavnici v Škofji Loki, kjer vam lahko svetujemo glede ustrezne zaščite in prednostih. Postopek zaščite osebnega vozila traja 1 uro. Cena zaščite je odvisna od starosti, velikosti in stanja vozila.

Potrebna je predhodna rezervacija termina.

Kontaktirajte nas
Spletko